Skrivet av: MeMyself | 19 september, 2015

Kort om mellanmötet i Västerås den 12 september 2015

Nu har ännu ett mellanmöte passerat och förhoppningsvis är vi flera som har några fina minnen vi sent kommer att glömma. Kanske har vi knutit några nya kontakter och lärt känna några släktingar lite bättre, blivit vän med ytterligare en Wersällare på facebook? Om inte annat har vi kanske lärt oss lite mer om vårt förflutna och fått en tydligare bild av de beryktade sönerna Wersäll’s uppväxt och deras mamma, Charlottas, hårda arbete, samt hennes glädje över att få det belönat i samband med de olympiska spelen i Stockholm 1912?

För er som missade mötet vill jag dela med mig av en kort summering av vår dag i Västerås. Jag kommer även att lägga upp en del bilder från dagen vilket kan vara kul även för oss som deltog.

Då mellanmöte vid Gäddeholm och Haga slott strax utanför Västerås år 2011 blev mycket uppskattat byggde styrelsen vidare på det konceptet och bjöd in till en dag i Västerås.

Vi träffades på Gäddeholms Café vid 10-tiden där Göran & Ann-Christine Kihl tog med oss  oss till ett Västerås från förr där familjen Wersäll verkade och trivdes. Göran och Ann-Christine berättade bland annat om hur det gick till när Claes och Charlotte träffades där på Gäddeholm ett antal årtionde tidigare. Vi fick även ta del om en och annan historia om sönernas idrottskarriär.

Efter att vi fått i oss vårt kaffe och smörgås styrde vi mot Irsta kyrka där vi besökte vår familjegrav. Därefter åker vi in till Västerås och besökte Västerås slott. Vi åt lunch på slottet och fick en ordentlig visning av den plats som Claes och Charlotta bodde på medan de var stadens landshövdingepar. Innan vi gav oss ut på en promenad i våra anfäders spår tog Jonas Sjögreen – som har stöttat styrelsen med sitt släktkunnande och alla goda kontakter i Västerås – med oss på samma promenad virtuellt så att även de som inte deltog i promenaden kunde ta del av innehållet. Jonas berättade om de platserna vi senare promenerade förbi och berättade vilken koppling dessa har till vår historia. Ett exempel på detta är stadshotellet i Västerås där två av landshövdingeparets söner klätt ut sig till sina föräldrar och ställt sig på händer på balkongens räcke under dess invigning – till publikens förskräckelse, de trodde ju att det var Claes och Charlotta.

Promenaden avslutades med kaffe och tårta på Falkenbergska kvarnen innan vi skiljdes åt.

Nedan syns ett fåtal av alla bilder som knäpptes under dagen tanken är att jag ska länka till ett lite mer omfattande album snart. Jag hoppas även på att jag ska få tag på material så att jag kan uppdatera hemsidans ”skrönsida” med fler berättelser vilka kommit till vår kännedom.

Med vänliga hälsningar,

Kim Wersäll

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: